Ant Druskininkų stalo – pusryčių karaliai

Nuo šiol SPA VILNIUS Druskininkų pusryčių stalas primena Niujorką – restorano svečiai gali mėgautis ką tik išvirtais Benedikto kiaušiniais, kuriuos pasaulio kulinarai ir gurmanai tituluoja „pusryčių karaliais“.

Tai pusryčiai, dėl kurių iš proto kraustosi visas pasaulis, bet namuose gaminami itin retai, nes juos taisyklingai paruošti reikia laiko, žinių ir kulinarinės meistrystės. Wikipedia teigia, kad Benedikto kiaušiniai gimė Niujorke.

Be šio „gimimo liudijimo“ faktų apie šį receptą žinome nedaug. Vieni teigia, kad prie patiekalo populiarėjimo prisidėjo popiežiaus Benedikto Tryliktojo „dieta“, nes jis labai mėgo kiaušinius su skrebučiais. Juos dvasininkas sugalvojo pagardinti citrininiu padažu.

Kita legenda pasakoja, kad devynioliktojo amžiaus septintajame dešimtmetyje Niujorke veikusio restorano „Delmononico’s“ nuolatinė lankytoja LeGrand Benedict kartą – užsukusi pietų –  nerado nieko, kas jei nebūtų atsibodę, todėl paprašė virtuvės šefo sukurti kažką naujo. Nenorėdamas ponios nuvilti šefas sugalvojo Benedikto kiaušinius – jų receptą virtuvės meistras net įdėjo į savo 1894 m. išleistą knygą.

Jei ir Jums, kaip tai poniai LeGrand Benedict, viskas atsibodo, paragaukite mūsų restorano meistrų paruoštų Benedikto kiaušinių – būsite maloniai nustebinti!..