SPA VILNIUS gastronomija

SPA VILNIUS kepykla

SPA VILNIUS savo svečius kasdien vaišina pačių kepama šviežutėle įvairių rūšių duona, bandelėmis, sausainiais, pyragais. Rankų darbo triufeliai jau daugeliui tapo legenda ir tradicija užsukti į SPA barą kiekvienos viešnagės metu. Geriausios kokybės miltai, sėklos, šokoladas ir kiti ingredientai, jokių dirbtinų maisto priedų – tobulo skonio gaminio paslaptis.

Jei nuspręsite dalelę SPA VILNIUS išsivežti į namus ar sveikomis lauktuvėmis pradžiuginti draugus, tik užsiminkite registratūroje ar restorano administratoriui, norimas gaminys bus paruoštas jau kitai dienai.


Autorinės vaistažolių arbatos

 

Vaistažolių arbatos SPA bare galite paskanauti pagal docento Petro Dagilio rekomendacijas sukurtų patentuotų vaistingųjų augalų plikomų arbatų : Stiprybė, Tik vyrams, Ramybė, Žvalumas, Atsparumas, Širdis, SPA VILNIUS... Jau iš pavadinimo galite spręsti apie arbatos poveikį. Tinkamai subalansuotos ekologiškos vaistažolės - puikus skonio ir sveikatos derinys po SPA procedūros. Arbatų ingredientus tiekia žolininkas Antanas Leskus (Raseinių raj.), jau daugelį metų auginantis bei džiovinantis įvairias vaistažoles.

 


Želmenys

 

 

Kiekvienam jie kvepia pavasariu, šviežumu, gyvybe. SPA bare pavasarį Jums primins kokteiliai su kviečių ir saulėgrąžų daigų želmenimis, o rytą pradėti galėsite keliais šaukštais pusryčių metu specialia lėtaeige sulčiaspaude išspaustų želmenų sulčių.

 

 


 

PACAS SELECTION kava

PACAS SELECTION naudojamos tik sunokusios Pacas arabikos uogos, kurios atkeliauja iš Finca San Joaquin - vieno iš aštuoniolikos giminės valdomų ūkių, kuris driekiasi Santa Ana vulkano slėnyje. Šiame ūkyje jau kelios Pacų šeimos kartos augina kavą, kuri yra unikali, kompleksiška, gausi gėlių aromatų, su saldumą papildančia rūgštele kava. Visa tai dėl unikalaus, ypatingai drėgno Ramiojo vandenyno įtakoto mikroklimato.

Pacų ūkius lankiusiems kavos skrudintojams iš Lietuvos - Huracán coffee šeimininkai aprodė visas aštuoniolika plantacijų, kuriose auga arabika rūšies kavamedžiai.

XVI a. Pacų giminės atstovai dar gyveno Lietuvoje, o jau po dviejų amžių - Salvadore. XX a. Fernando Alberto Pacas Figueroa pradėjo auginti kavą ir su ja eksperimentuoti. Po kelių dešimtmečių kavamedžių kryžminimas atnešė rezultatus - naują kavamedžių rūšį, kurią mokslininkai užfiksavo ir pavadinto jo garbei - Pacas. Šie kavamedžiai lėtai noksta, tačiau yra itin atsparūs vėjui, šešėlio nebuvimui, o subrendusios kavos uogos pasižymi kompleksišku, turtingu skoniu.